Tendintele cromatice de design interior pentru acest an

Suntem in continua miscare, iar miscarea  este ceea care ne incojoara vietile. Schimbarile nu ne mai sperie, ci ajung sa ne atraga iremediabil pentru ca reprezinta ce e nou, ce e la moda, ce e in tendinte.

Ne place sa fim la moda si sa fim la curent cu ultimele noutati, de aceea vom adopta in acest articol cele mai noi tendinte de culoare abordate in designul de interior pentru acest an.

Amenajarile interioare in acest an trebuie sa contina lumini si jocuri variate de umbre care sa induca senzatia de epatare, de splendoare radianta a unei camere scaldata in culori, lumini si umbre.

Designerii de la Studio Insign au studiat aceasta miscare  progresiva a culorilor din jurul nostru si vin cu sugestii pentru acest an inovator in dinamica culorii.

Pentru traditionalisti exista o paleta variata ce reflecta asocierea cu maiestrie a elementelor inspirate din natura, unde reprezentative sunt:  nuantele similare pietrelor, lemnului sau materialelor din piele ce se pun in evidenta cu accente cromatice puternice de rosu, roz si portocaliu pentru un impact vizual fulminant.

Tendintele vintage cu accente contemporane sunt in continuare predominante in acest an in designul interior  datorita simbolisticii si apropierii generate de acest stil care a strans extrem de multi adepti.

Culori saturate precum galbenul patinat, verdele si nuantele tradafirii cu preluarea totodata a formelor contribuie la incercarea de reamintire a unor epoci trecute dar stralucitoare ca ambiante si texturi.

Folositi-va de obiecte cu iz antichizat pentru a va pune o amprenta a stilului din acest an in propria locuinta.

Pentru iubitorii de ambiante minimaliste monocromia este indicata, folosindu-se cu preponderenta culori variate de gri inspirate din natura, pietre, roca etc si culori ale metalelor pentru crearea unui contrast elegant si totodata de o atractivitate irezistibila. Acestor culori le sunt benefice in finisarea ambiantei formele geometrice care vor pune o amprenta puternica de nou, de modernism, lasand totusi sa predomine aerul minimal pe care acest stil il promoveaza.

Pentru persoanele puternice si mai aventuroase designerii Studio Insign recomanda culori puternice de rosu, grena, mov. Pentru acest stil se recomanda aceste culori indraznete pentru un decor plin de personalitate. De asemenea se recomanda folosirea desenelor cu forme geometrice ce vor conferi o caracteristica aparte peretilor si ambiantei generale. La aceasta cromatica se recomanda ca mobila sa fie ceva mai deschisa la culoare pentru a incalzi tonurile puternice folosite in cromatica peretilor, a ambiantei generale.

Acest an este un an al combinatiilor cromatice puternice si a preluarilor elementelor din natura de la culoare la lumini si umbre care sa genereze o imagine de ansamblu personala, personalizata.