Curatenia generala - un stres in prag de sarbatori?

Odata cu sosirea iernii, si pregatirile pentru sarbatori se pune problema curateniei generale in locuinte ce poate da multe dureri de cap locatarilor. Curatenia generala este recomandata o data la trei luni, dar inainte de sarbatori, pe langa activitatile de pregatire este nevoie de o curatenie facuta in cele mai mici detalii.

Pentru o persoana, o curatenie generala efectuata in detaliu, poate dura mai multe zile, poate chiar o saptamana, cauzand mult stres si efort sporit. Nimeni nu isi doreste asa ceva inainte de sarbatori. Pentru aceste activitati exista firmele specializate in oferirea serviciilor de curatenie generala.

Dar ce inseamna o curatenie generala, in imobile? Printre serviciile incluse se afla si, aspirarea si curatarea pardoselilor, a parchetului si a covoarelor aferente, curatarea si tratarea suprafetelor lemnoase cu solutii protective. De sarbatori intotdeauna, micile detalii sunt mai importante decat in alte perioade ale anului. Curatenia generala de calitate presupune si stergerea, spalarea geamurilor pe ambele suprafete, stergerea oglinzilor din imobil. In cazul bucatariilor pe langa curatarea pardoselilor se presupune si mentenanta si curatarea generala a grupurilor sanitare si a aparaturii electrice si electrocasnice. Locuri, care in mod normal, poate sunt trecute cu vederea, se observa de sarbatori. Pe langa stergerea tocurilor si a usilor, intr-o incapere trebuie sterse si prizele, intrerupatoarele sau elementele caloriferului. O firma profesionala de curatenie ofera pe langa serviciile mai sus enumerate si servicii aditionale cum ar fi odorizarea incaperilor, dupa ce curatenia a fost efectuata, sau chiar udarea plantelor.

Curatenia generala confera incaperii stralucirea si totodata inseamna si conditiile de curatenie necesare fiecarui locatar. Deoarece aceasta activitate presupune o mare atentie la detalii, curatenia generala poate fi efectuata in cel mai scurt timp apeland la serviciile firmelor specializate. Este mult mai facil sa contactezi o firma de curatenie si sa termini intreaga activitate in decursul a unei sau doua zile. Nicidecum o saptamana. Firmele specializate dispun de personalul necesar si de echipamentele de ultima generatie, cu ajutorul carora pot efectua o munca de calitate.

Toate aceste activitati, importante pentru o curatenie generala durabila, necesita timp, in cazul in care o persoana se angajeaza sa faca toate aceste lucruri, deodata,efortul este unul maxim. Pentru cei care vor sa economiseasca timp pretios, si multa energie si chiar resurse inainte de sarbatori, e indicat sa apeleze la serviciile unei firme specializate in furnizarea serviciilor de curatenie generala. Societatea Iclean din municipiul Bucuresti ofera toate aceste servicii de curatenie profesionala la preturi incepand de la 250 de RON, in cazul garsonierelor, sau 290 de RON in cazul apartamentelor de doua camere. I cazul apartamentelor de trei camere se percepe o taxa de 340 de RON, iar la apartamentele de patru camere o taxa de 390 de lei pentru servicii de curatenie generala complete. Daca e vorba de case sau vile, taxa variaza intre 5 si 8 lei pe metru patrat.