Camera copilului - Vise colorate si idei de amenajare

Designerii de interior au studiat preferintele micutilor si vin cu cele mai noi propuneri pentru camera lor. Au gasit interesanta idea si amuzanta in acelasi timp de a da forme materiale viselor acestora, transformand camera de joaca intr-o lume speciala pentru ei. Nu uitati ca dormitorul sau camera copilului este spatiul in care personalitatea sa trebuie sa primeze, la fel si interesele lui.

Nu trebuie in niciun caz incadrata cu celelalte spatii ale casei, asortand-o prin nuanta vopselelor sau forma mobilierului. Cea mai buna solutie in momentul in care va apucati de amenajarea camerei copilului este sa-i stabiliti clar destrinatia, apoi sa incercati sa va imaginati cum ar trebui sa arate: va fi un simplu dormitor, sau loc de joaca – loc de studiu in acelasi timp.

Orice copil va fi incantat sa-si expuna cele mai iubite lucruri, fie ca este vorba de masinute, soldatei, papusi, avioane, carti, etc. Cu siguranta va fi incantat sa-i oferiti un spatiu adecvat acestor mici colectii. In plus, puteti citi cu adevarat fericirea in ochii copilului dumneavoastra, daca veti transpune obiectul preferat si pe tavan sau pereti prin stikere autocolante decorative.

Evident ca aici ar fi ideal sa gasiti perdele si lenjerie de pat cu aceleasi modele preferate, fiind accentuata tema de decorare. Puteti alege acea varianta scenografica prin care personajul de desene animate sau un cadru specific basmului preferat este transpus in decorul camerei copilului, insa specialistii sunt de parere ca mobilierul care capata forme diverse, amuzante sunt de mare efect in acest spatiu. Ele dau viata decorului, stimuland imaginatia copilului si dezvoltandu-i creativitatea. Un aport important il au si culorile, recomandarea designerilor fiind pentru tonuri vesele si variate. Firmele de mobilier au inceput sa creeze de cativa ani modele inedite si haioase, mergandu-se pe ideea unui pat de neuitat care sa transforme spatiul in locul de joaca ideal dar si sa tenteze copii sa doarma in camera lor. Tinerele domnisoare vor fi incantate sa aiba patuturi de printesa cu perdelute colorate si baldachin, fiind preferate si la varsta adolescentei. Principalul atu in decorarea camerei este forma si culoarea aleasa pentru micutul care se viseaza romancier, magician,print ori tanar artist.

Evident ca albastrul este culoarea de baza in amenajarile pentru baieti si rozul pentru fete, insa nu este o regula generala. In functie de preferintele dumneavoastra si ale copilului puteti alege orice varianta cromatica. In cazul in care aveti un baiat puteti alege pentru el un pat in forma de corabie sau masinuta, iar accesoriile de culoare albastra sau verde vor crea iluzia imensului ocean plin de peripetii sau cerului senin de vara.

Apa si oceanul este una dintre temele preferate ale copiilor, fiind potrivite pentru fete si baieti deopotriva, cu mici nuantari. Daca aveti o casuta pe malul marii sau pur si simplu copilul dumneavoastra adora marea atunci puteti opta pentru colorarea peretilor in nuante de albastru si un degrade simbolizand valurile, in timp ce podeaua ar putea avea culoarea nisipului fin si auriu printr-un parchet de culoare deschisa. Soarele, stelele si luna sunt si ele printre preferinte. Designerii vin cu propunerea unui fototapet, a unor picturi murale deosebite sau piese fosforescente aplicate pe tavan. Puteti cumpara sau comanda pe masura dorita fotolii in forma de stea sau cel putin in nuante de albastru si argintiu. Perdelele sau mai degraba draperiile pot avea imprimate galaxii intregi sau sistemul solar. Puterea si atractia florilor nu va ramane neobservata in orice amenajare pentru copii, asa cum sunt preferate si basmelor pline de ingerasi, zane bune, pitici sau elfi. Culorile vor fi evident angelice, roz, albastru, lila, rosu, mult alb, multe materiale textile pufoase, cu alte cuvinte o atmosfera magica.

Daca vreti sa aduceti natura in casa puteti alege masuta si scaunelele pictate cu buburuze sau seturi de mobilier sub forma de animalute. Mocheta sau covorasul pot fi simple dar de culoarea ierbii sau pamantului pentru a oferi iluzia unui spatiu salbatic. Camera copiilor este una din putinele camere in care va puteti etalare imaginata aproape fara restrictii. Ar fi totusi de preferat, mai ales daca aveti copii mai maricei sa tineti cont si de preferintele lor. Colorati-le visele cu idei colorate, indiferent ca aveti fetita sau baiat.