Prevenirea accidentelor la piscina

Este sigura piscina dumneavoastra? Aici sunt unele fapte ce trebuie luate in considerare:

• O persoana se poate ineca in cativa centimetri de apa in cateva secunde.

• Cele mai multe accidente ale copiilor (si decese), apar  in timp ce acesta este nesupravegheat.
O inecare de obicei, se intampla foarte repede si fara avertisment. Atunci cand siguranta celor dragi este lasata doar la atentia sporita a oamenilor, sansele unui incident sunt mult mai mari. Ca urmare a acestui fapt se impun masuri de securitate mecanice ale piscinei. Acestea nu pot garanta complet inlaturarea riscului de inec accidental, dar cu siguranta poate fi redus. Gardurile de securitate si o mare varietate de alarme sunt disponibile pentru a ajuta la siguranta celor dragi.

Presupunand ca aveti ingradit perimetrul piscinei, se poate pune un sistem de alarmare foarte eficient, la zona de acces a gardului. Alarma este montata direct pe poarta piscinei dumneavoastra. Ele sunt alimentate de la un acumulator si emit o alarma atunci cand poarta este deschisa si campul magnetic este intrerupt. Alarma poate fi dezactivat temporar de catre adulti atunci cand se doreste acest lucru. Instalarea este simpla. Un dezavantaj minor ar fi necesitatea de a monitoriza in mod constant puterea bateriei pentru a se asigura ca sistemul de alarma este functional. Atunci cand piscina este accesat printr-o usa care duce din casa, o alarma sonora atasata la usa este un element de securitate valoros.

Se mai pot instala sisteme de supraveghere perimetrala. Acestea utilizarea laserul sau infra-rosu pentru a crea un fascicul invizibil de lumina in jurul piscinei. Cand circuitul perimetral este intrerupt, acesta declanseaza o alarma.

 Mai exista si varianta alarmelor de mana. Acestea sunt un produs relativ nou. Aceste alarme sunt introduse pe incheietura mainii copilului si blocate in pozitie. Alarma incheietura mainii comunica cu o statie de baza. Aceasta alarma de mana se declanseaza doar in cazul scufundarii totale in apa. Din pacate acest sistem nu este foarte eficient.

 Desigur, oricare dintre aceste masuri de securitate vor contribui la crearea unui mediu sigur de inot. Cu toate acestea, ar fi intelept sa se ia in considerare o combinatie a acestor masuri de siguranta. Pierderea unui copil intr-un accident de inec este o tragedie oribila, dar sansele ca acest fapt sa se intample pot fi mult reduse prin utilizarea unora dintre aceste optiuni.

Instalarea de sisteme de supraveghere nu se instala de catre necunoscatori. Firmele de specialitate instaleaza aceste sisteme in urma unor calcule bine efectuate.