Decor in stil shabby chic

Folosit initial in Marea Britanie, stilul shabby chic s-a extins in mai multe tari, devenind popular datorita faptului ca este accesibil, iar costurile sunt reduse. Considerat de unii romantic, stilul shabby chic se caracterizeaza prin folosirea culorilor deschise, pastelate, a tesaturilor si mobilierului vechi, cu accesorii vintage.

O colectie shabby chic ar cuprinde: paturi, dulap pentru haine, masa de cina si scaune, masa pentru cafea, noptiere, oglinzi, picturi, precum si patuturi, scaunele si accesorii pentru copii (daca este cazul). Definitoriu pentru acest stil este faptul ca pastreaza aparenta unui timp din trecut. Pentru iubitorii unui décor mai special, iata prin ce se defineste acest stil:

Mobilierul. In primul rand, un astfel de mobilier trebuie sa fie comod si confortabil. Vopsirea lui in alb este inca o cerinta pe care trebuie sa o indeplineasca. Daca aveti piese de mobilier uzate sau fara intrebuintare, prin revopsirea lor in alb, le veti da un aspect nou si le veti folosi chiar si in alte scopuri.

Culorile. Se utilizeaza in special alb, roz cald, verde sau gri sters. Specific acestui stil este folosirea culorilor deschise, pastelate, care confera unei camere decorate in stil shabby chic multa luminozitate si caldura.

Materialele/Tesaturile. De la covorul moale si pufos si pana la lenjeriile cu modele florale, puteti pastra linia acestui stil. Prin folosirea tesaturilor mai vechi se obtine usor o atmosfera vintage. O alta posibilitate o constituie combinarea dungilor sau carourilor cu modelele florale pentru a crea o atmosfera calda si primitoare.

Decoratiunile. Putina inspiratie poate nuanta atmosfera descrisa mai sus. Nu trebuie decat sa cumparati sau sa alegeti din ce aveti, decoratiunile necesare pentru a se potrivi decorului creat. O vaza cu flori, un set de cesti pentru cafea, un tablou pictat, toate pastrand aceleasi culori, vor defini si mai bine stilul ales.

Shabby chic a devenit un termen mai general care poate fi folosit atunci cand ne referim la o persoana al carei stil este mai degraba sic decat la moda, stil ce reflecta calitatea de a fi opus noului.