Cuptoare Incorporabile. Ce noutati aduc ele?

Asa cum era de prevazut, tendinta produselor incorporabile de bucatarie a intrat strasnic si in piata din  Romania. Fiecare casnica isi doreste un cuptor incastrabil in propria bucatarie, datorita multimii de avantaje pe care un asemenea de produs i le propune. Aspectul nou pe care il va imprima un cuptor incastrabil bucatariei noastre, va fi unul din primele beneficii de care ne vom bucura, iar oferta diversificata existenta pe piata locala ne va permite in sfarsit sa asortam un cuptor incorporabil cu mobilierul din spatiul nostru de gatit.

Cele mai obisnuite produse incorporabile care le gasim in magazinele specializate din vremea de astazi sunt: plite incastrabile, hote incorporabile, masini de spalat vase incorporabile si natural cuptoare incorporabile. Cel din urma il apreciem printre cele mai deosebite, deoarece aduce cele mai multe transformari in bine fata de precedentul lui: cuptorul unei masini de gatit clasice.

Existenta unui astfel produs in bucataria noastra, ne va face sa gatim mai des, mai mult, mai apetisant si mai bine oricare gatit la care pana acum nici nu visam, intrucat prin functiile si presetarile de gatire pe care un cuptor incorporabil le detine, oricare reteta va fi o adevarata reusita.

In functie de produsul ales, putem pregati numeroase produse concomitent, pe numeroase nivele, fara ca mirosurile sa se amestece, castigand astfel timp si economisind curent. Cu certitudine ceea ce vom pregati se va coace uniform gratie sistemului de convectie cu care este dotat fiecare cuptor, lucru realizabil multumita reglarii uniforme a temperaturii din interior. Vom putea pregati orice reteta la temperatura optima vruta, multumita termostatului existent la toate produsele incastrabile.

Ne putem dori si mai mult? Ei bine, da, oricare gospodina ar conveni ca un cuptor sa se purifice singur sau sa puna un efort cat mai redus in aceasta activitate si acest lucru este posibil fiindca majoritatea cuptoarelor sunt dotate cu sisteme de curatare, fie catalitice, fie pirolotice.

Cuptoarele care au functia de autocuratare catalitica, au un strat de perete poros pe peretele natural al cuptorului cu contributia caruia toate mizeriile si depunerile dinauntru se vor arde si vor pica pe fundul cuptorului. Astfel cu o laveta oarecare indepartam mizeria si cuptorul nostru va fi sclipitor si salubru inauntru.

Pe aceiasi norma se realizeaza si autocuratarea pirolitica, numai ca acel perete abraziv dispare. Acest fel de autocuratare e un program aparte care permite incingerea peretilor interiori la o temperatura de 250 grade celsius iar impuritatile vor fi arse si vor pica de asemeni, pe fundul cuptorului.

Valoarea materialelor din care este realizat un cuptor este cu mult peste cea a clasicelor aragaze. Vom scapa de rugina aratata in timp, de picaturile galbene si nici nu ne vom mai framanta sa le curatam in exterior datorita materialelor inoxidabile din care sunt prelucrate, unele cuptoare fiind tratate cu inox antiamprenta, asadar aspectul cuptorului va fi mereu ireprosabil, fara urme.

Preturile celor mai obisnuite cuptoare incorporabile (cele electrice)  variaza intre 800 si 2000 de lei. O suma doar cu o idee mai mare decat o masina de gatit obisnuita, foarte neinsemnata pentru toate avantajele pe care le propune un cuptor incorporabil modern electric. Poti vedea explicatii si oferte mai multe aici.

Fie ca vom alege un cuptor incorporabil electric, pe gaz sau un cuptor incorporabil cu abur, nici nu avem cum sa nu ne dorim un astfel de produs, tinand cont de faptul ca se include perfect intr-o bucatarie de ultima generatie, la care marea majoritate visam.