Pasiunea pentru terasa

A sosit vremea sa ne orientam privirea catre terase si gradini, acum cand verdele copacilor domina, iar adierea calda a vantului ne mangaie obrajii. Cum ne amenajam terasa ca sa ne bucuram de aceste zile insorite? Mobilierul dantelat si scaunele balansoar fac parte din imginea clasica, simpla a unei terase.

Simplu clasic

Accentuati un pic contrastul combinand scaunele albe cu balansoarele negre, si imbracati apoi totul in material vesel in carouri pentru a adauga o tenta moderna.

Grupare isteata

Terasele inguste necesita o alegere atenta a mobilierului si amlasamentelor acestuia. Optati pentru o bancuta, in loc de fotolii sau scaune, si o masuta mica. Folositi culoarea alba ca predominanta, si “stropiti” pe alocuri cu pete aprinse de culoare in tesaturi si accesorii de genul vazelor.

Focus pe lemn

Clasic, traditional, odihnitor, lemnul este oricand bine venit pe terase in culoare si forma lui naturala. Combinati-l cu un zid de caramida, multe plante verzi, si orice tip de tesaturi preferati: de la cele florale la cele in culori tari. Daca aveti si un mic cufar al bunicii pe care sa-l reconditionati pastrand totusi amprenta de vechi, ambientul terasal va fi perfect.

Terasa din interior

Puteti amenaja o terasa placuta in interiorul casei, daca nu beneficiati de gradina si aer liber. Elementele cheie: multe plante de diverse dimensiuni, parchet din lemn lacuit neacoperit de covoare. Apoi puteti adauga mobilierul de gradina care va incanta.

Multe perne colorate

Nimic nu se compara cu o zi insorita, in care razele soarelui patrund printre frunzele copacilor creand forme de lumina pe terasa vesela din spatele casei. Mobilier de rachita, multe perne divers si viu colorate, plante in vaze de metal si albul peretilor, este exact ce trebuie pentru a beneficia cat mai bine de efectele de lumina si culori ale unei zile insorite.