Elementul Lemn in Feng Shui

Lemnul este simbolul cresterii si al progresului, intareste puterea de creatie si expansiune.

Elementul Lemn trebuie sa fie prezent in orice spatiu. Nu mobila sau obiectele de lemn sunt cele care reprezinta elementul lemn, ci lemnul in forma sa vie: plante, flori, copacei, bonsai sau imagini cu acestea.

Chiar si un peisaj din natura, imagini cu copaci si paduri, cu flori si frunze, poate aduce elementul Lemn in casa dvs.

Daca nu puteti avea un copacel, plante sau flori in incapere, puteti folosi de asemenea si obiecte de culoare verde sau bleu deschis, precum si obiecte inalte si suple, dungi dispuse pe verticala, coloane. Culorile verde si bleu deschis sunt culorile specifice elementului Lemn deoarece simbolizeaza frunzele si cerul.

Totusi trebuie sa retineti ca totul trebuie folosit cu echilibru. Prea mult lemn creeaza agresivitate si nerabdare, te poate face sa te simti coplesit, rigid, incapatanat, prea putin creeaza neputinta si neajutorare, lipsa de creativitate, depresie si stagnare.

Lemnul distruge Pamantul, este amplificat de Apa, este distrus de Metal si este slabit de Foc. In functie de aceste relatii, alaturi de elementul Lemn trebuie asezat doar elementul care il amplifica - Apa, nu si cele care il distrug sau il slabesc.