Lucruri esentiale în proiectarea unei case

Constructia propriei case este un pas urias pentru fiecare om. Aproape toti oamenii viseaza la o casa pe pamant, cu o bucata de teren pentru curte, cu garaj si suficient spatiu pentru o familie numeroasa. Totusi, in momentul in care se ajunge in faza de a avea terenul pentru constructie, lucrurile devin foarte dificile.

Conform celor de la arhipropub.ro, cele mai mari provocari la constructia unei case sunt reprezentate de :
  • Cheltuielile neprevazute;
  • Alegerea oamenilor nepotriviti;
  • Alegerea gresita atunci cand vine vorba despre proiecte rezistenta case.

Ce este important in proiectarea unei case?

1. Arhitectul. Este cel mai important jucator din intregul proces de constructie a casei. Un arhitect bun trebuie sa isi dea seama ce isi doreste clientul si de asemenea, sa aiba o multime de cunostinte pentru a propune solutii confortabile. De foarte multe ori, clientii nu stiu cu exactitate ce vor, motiv pentru care arhitectul trebuie sa le ofere solutii.

2. Tema de proiect. Arhitectul va elibera o tema de proiect, insa cel care ia decizia inceperii constructiei este proprietarul. Este bine sa se acorde o atentie sporita temei. Aceasta trebuie sa arate bine, sa ofere o casa bine structurata si foarte important, sa se incadreze in bugetul clientului. De multe ori, clientii opteaza pentru proiecte mult mai costisitoare decat isi pot permite, ajungand sa se chinuie atunci cand vine vorba despre finalizarea constructiei.

3. Structra de rezistenta. Putini oameni acorda suficienta atentie atunci cand vine vorba despre proiecte rezistenta casa, iar lipsa interesului este justificata: realizarea unui proiect bun este dificila, implica multe calcule iar o informare in acest sens este extrem de anevoioasa. Totusi, este important sa se aleaga un inginer structurist foarte bun, care poate sa respecte cu strictete regulile impuse de proiectul de rezistenta si sa se asigure ca locuinta va rezista cu brio la diversi factori externi: cutremure, miscari ale terenului, vanturi, greutatea zapezii, etc.

4. Designul interior si excerior. Nu este suficienta o casa rezistenta. Aceasta trebuie sa fie confortabila si sa arate bine. Tocmai de aceea, designul trebuie sa fie ales foarte atent, incepand cu compartimentarea, continuand cu culorile peretilor si terminand cu piesele de mobilier. De multe ori este neglijat designul de exterior, ceea ce este o greseala foarte mare. Gradina trebuie sa aiba un proiect propriu si sa fie amenajata corect, deoarece va fi unul dintre spatiile importante de relaxare.

5. Procesul de constructie. Partea de proiectare este importanta, insa ceea ce este mai important este respectarea proiectului. Alegerea unui diriginte de santier, angajarea cu atentie a constructorului si stabilirea tuturor detaliilor cu acesta sunt esentiale. Toate detaliile din contract trebuie sa fie stabilite pana in cel mai mic punct si toate costurile trebuie sa fie negociate. La constructia unei case, orice reducere obtinuta pentru materiale sau pentru servicii poate sa lase foarte multi bani in buzunarul clientului.

Un beneficiar care se bucura de o casa perfecta este un beneficiar exigent, care stie ce sa ceara si nu neglijeaza niciun pas al constructiei. Nu este usor, insa rezultatele pot fi impresionante.