Mobila este aşa cum ţi-ai dorit. În casă intră soarele şi pereţii arată mai bine ca niciodată.
Dar parcă lipseşte ceva. Acel ceva care ne face clipele petrecute acasă să fie mai frumoase. Un mic detaliu aşezat pe masă, pe pult, pe televizor, oriunde crezi că se potriveşte. Aranjamentul floral aduce întotdeauna un plus de originalitate şi de viaţă în locuinţă. Acesta nu trebuie să fie neapărat unul scump şi sofisticat.
Poate fi unul pe care fiecare dintre noi să-l creeze, folosindu-se de propria imaginaţie. Şi dacă e realizat din flori naturale, acest lucru schimbă automat şi mirosul casei. Locuinţa va căpăta o altfel de identitate, iar atmosfera va fi încărcată cu energie pozitivă. În plus, în funcţie de florile pe care le alegi, cei care îţi intră în casă îşi vor da seama ce fel de personalitate ai.
Dar şi de modul în care şti să-ţi impui amprenta asupra încăperilor. Poţi alege un aranjament floral care să arate ca o explozie de culori sau unul simplu, utilizând un singur tip de floare, dar care să emane rafinament şi eleganţă. De exemplu, numai un trandafir legat cu o panglică de mătase şi aşezat în dormitor, pe noptieră, dă o notă de fineţe şi romantism camerei.
Detaliul floral conferă unicitate locului pe care îl numim acasă.
Un dovleac, de preferat din ceramică, pentru a nu strica mobila, în care să aranjăm câteva crenguţe de brad cu garofiţe albe, creează senzaţia de proaspăt veşnic şi de puritate.
Putem realiza aranjamente şi cu ajutorul ştiuleţilor de porumb, a spicelor de grâu, al unor fructe uscate, gen gutui, ce se potrivesc combinate cu flori la alegere. “Condiment” decorativ, aranjamentul floral reprezintă particule de natură pe care le-am răpit spre conservare în casa noastră.
Nu trebuie să uităm însă că pentru astfel de detalii florale trebuie să ţinem mereu cont de patru principii fără de care nu am obţine nimic: echilibru, unitate, contrast, proporţii.