Curatenia, ordinea, aerul curat si lumina de calitate sunt cerintele esentiale.
Acest spatiu din locuinta este cel mai utilizat de toti membrii familiei, de aceea el trebuie amenajat in culori calde, placute, pentru a aduce maximul de comfort si relaxare. Mobilierul de bun gust si comfortabil, cat mai putine elemente de decor si un sistem de organizare al lucrurilor cat mai bine pus la punct, vor contribui la crearea unui spatiu cat mai liber si aerisit, permitand energiei pozitive sa circule liber.
Contrar parerilor generale, copiii pot ajuta la mentinerea curateniei si ordinii in camera de zi, trebuie doar sa-i invatati in acest sens. Nu lasati copiii sa care toate jucariile din camera lor in camera de zi. Nu le permiteti sa manance in camera de zi sau, mai rau, in fata televizorului. Eventual puteti institui chiar un sistem ca ritual de culcare invatandu-i sa isi stranga jucariile si lucrurile personale in fiecare seara, inainte de a merge la culcare.
Alegerea unui scheme feng shui pentru decorul camerei de zi necesita adesea un pic de munca. Cel mai bun inceput este analizarea hartii de energie a casei (bagua casei). Odata ce ati aflat in ce parte a hartii se afla situat acest spatiu, atunci veti putea alege usor culorile, formele si textilele ce se potrivesc. De exemplu, daca spatiul se afla situat in aria de sud a hartii, va trebui sa intariti elementele de Foc si Lemn prin alegerea culorilor rosu, portocaliu si galben, in combinatie cu nuantele de "lemn" verde si maro.
Pentru un echilibru perfect nu uitati ca trebuie sa cuprindeti in decor toate elementele Feng Shui, doar ca in diferite proportii in functie de harta energetica. Nu eliminati nici un element si aveti grija ca ele sa se impleteasca si sa se completeze armonios.
Imaginati-va, stand in fata usii de intrare in camera de zi, cum ar curge fluxul de energie catre si prin aceasta. Vizualizati o curgere libera si fara obstacole? Sunt obiecte de care acesta se poate "lovi"? Eliminati-le. Este lumina de buna calitate? Aceasta inseamna ca lumina nu trebuie sa fie nici prea slaba, dar nici prea puternica, cum ar fi cazul unui spatiu orientat direct spre soare si cu ferestre mari. Aveti grija ca fiecare colt al camerei de zi sa beneficieze de lumina de buna calitate.
Nu uitati ca ordinea, curatenia, aerul curat si lumina de calitate sunt cerintele esentiale pentru un bun feng shui al camerei de zi.
Cel mai bun feng shui al unui spatiu este cel care va creaza un sentiment de caldura, relaxare si comfort. Daca la finalul decorarii aveti aceste sentimente, atunci inseamna ca ati realizat designul perfect al camerei de zi.