Un altfel de articol despre cum sa ne decoram casa

Cu toate ca internetul este plin de articole care te invata cum sa-ti decorezi casa, ne-am gandit ca poate iti aducem prin acest articol alte idei si motive pentru care sa acorzi maxima atentie decorarii casei tale. Haideti sa punctam cateva lucruri importante pe care sa le aveti in vedere atunci cand va decorate casa.

Vom vorbi despre arta si cum trebuie ea potrivita si introdusa in spatial casei noastre.

Astfel arta este o modalitate excelenta de a sparge unitatea peretilor, de a crea un flux si o conversatie intre om si casa. Nu conteaza neaparat bugetul, ci felul in care il gestionezi.

Aceesoriile astfel nu trebuie sa domine spatial, ci sa-l sporeasca.


 Trebuie sa avem in vedere scara elementelor (a tablourilor de exemplu) – in raport cu camera. Oriunde asezati obiectele de arta trebuie sa aveti in vedere sa se incadreze in decor, astfel incat sa nu distraga atentia sau sa fie ascuse de alte elemente. De exemplu cand agatam o lucrare deasupra unei canapele sau piese de mobilier, o regula de baza este ca lucrarea respectiva sa aibe aceasi dimensiune cu piesa de sub ea pentru a crea o senzatie de echilibru si armonie. In acest scop puteti folosi “regula celor trei” combinand bucati mai mici la scara, indiferent daca vorbim despre obiecte tridimensionale sau obiecte suspendate.

Nu trebuie sa uitati ca supraaglomerarea nu este buna. Lasa spatiu intre piese! Daca aveti spre exemplu 20 de obiecte de arta atarnate pe un perete, camera dvs va pierde focalizarea in sine si arta va deveni mai degraba o estompare decat o focalizare.

Motivele sunt deasemenea importante: selectarea unui motiv sau stil este o modalitate buna de a decide ce fel de arta punem intr-o camera sau zona. De exemplu, in bucatarie puteti folosi motive legate de mancare  si toata arta afisata sa aibe legatura cu acest subiect.

Potrivirea: nu trebuie sa cumparati o pictura doar pentru ca se potriveste cu canapeaua, ci ar trebui sa tineti cont de materialele si de culorile dominante ale operei de arta pe care o afisati inainte de a o agata sau o plasa. Incercati sa asortati culorile sau modelele si stilurile cu elementele existente deja in camera.

Plantele constituie un element important in decorarea unei locuinte. De diferite culori, forme sau marimi acestea trebuie cu grija potrivite pentru a da o senzatie cat mai placuta.

Se observa un comeback al plantelor in atentia designerilor in decorarea caselor. Acest fenomen  mai are ca efect secundar si revenirea la moda a finisajelor si imprimeelor florale si vegetale. Fie ca este vorba de tapiserii, perdele sau draperii acestea sunt la moda in ultima perioada tocmai pentru suflul plin de viata pe care il aduc spatiului.

Astazi mediul online ofera o gama larga de articole care pot infrumuseta spatiul casei. Tablouri, statuete, corpuri de sticla sau alte obiecte – toate le gasim pe diferite siteuri. Spre deosebire de acum 2-3 decenii, acum ne este mult mai usor sa accesam arta si sa ne bucuram de ea.

Marcel Avram