Tablou de automatizare si retea electrica la un apartament

Tablourile electrice reprezintă una din cele mai importante componente ale unui sistem de alimentare cu energie electrică a unui apartament/bloc sau ansamblu de locuinte. Acestea fac legătura între contorul eletric și toate circuitele electrice aferente instalației electrice.


Tablourile electrice sunt alcăuite din siguranțe care întrerup alimentarea cu energie electrică atunci când apar probleme la nivelul instalației, protejând astfel consumatorii pe care îi alimentează. Tablourile electrice pot fi de joasă tensiune, cu tensiuni sub 1 kV, sau celule de medie tensiune (MT), cu 6, 10 sau 20 kV.


T&D ProElectric, în calitate de distribuitor de componente și sisteme de distribuție a energiei electrice de ultimă generație, dispune de tablouri de joasă tensiune, realizate din carcase metalice, ce pot fi montate atât în interior, cât și în exterior. În funcție de necesități, T&D ProElectric poate dota tablourile electrice cu dublu alimentare și releu pentru realizarea AAR, instrumente de masură, analizoare de energie sau contoare de masură a energiei electrice.

În cazul rețelelor electrice de medie tensiune, T&D ProElectric vine în ajutorul consumatorilor prin intermediul celulelor de medie tensiune și sistemul de bare în aer și comutație de tip ENEL. Celulele de medie tensiune sunt utilizate în cadrul aeroporturilor, în industria navală, la centrale electrice, în industria minieră și cea petrolieră sau în cadrul stațiilor de transformare. T&D ProElectric livrează celule MT ENEL conform specificatiilor DY400, DY800 SI DY803.

Un tablou de automatizare este utilizat pentru automatizarea unor procese tehnologice, alimentarea circuitelor auxiliare, semnalizare, control și pregătirea instalațiilor de medie tensiune pentru integrarea în sistemele de teleconducere realizate în funcție de specificațiile diverșilor operatori ai rețelelor de distribuție a energiei electrice.

Prin intermediul unui tablou de automatizare se asigură protecția și comanda divereselor elemente de execuție din instalația electrică, monitorizarea acestora, pornirea în flux tehnologic a motoarelor sau alte functii specifice instalatiilor. Tablourile pot fi echipate cu elemente de comandă precum relee inteligente de automatizare sau automate programabile cu software dedicat și permit comanda întregii linii tehnologice de la panouri de operare sau de la calculator cu interfață videografică.

Prin intermediul serviciilor de proiectare de linii electrice aeriene sau în cablu cu tensiuni între 0.4 – 20kV și posturi de transformare, de consultanță și asistență tehnică, de mentenanță preventivă și corectivă, de lucrări de construcții montaj de instalații electrice și alimentare cu energie electrică la tensiuni între 0.4 – 20 kV sau de probe și verificări electrice, T&D ProElectric asigură alegerea celui mai bun tablou electric.