Eficienta unui sistem electric de incalzire sub pardoseala

Una dintre problemele sezonului rece se refera la nevoia umana privind procesul de incalzire, un proces care a cunoscut numeroase transformari de-a lungul timpului. Daca in urma cu cateva sute de ani, omul folosea focul si diversi combustibili pentru a se incalzi, in momentul de fata paleta este mult mai variata si totul a survenit evolutiei umane si descoperirilor realizate in ultimii ani.


Ca si variante aflate la indemana noastra, putem enumera sistemele de incalzire pe gaz, sistemele de incalzire clasice precum sobele sau semineele dar mai ales sistemele de incalzire electrice. Tendinta din ultimii ani a romanilor a fost spre sistemele electrice de incalzire, eficienta lor si modul de utilizare fiind principalele avantaje. Exemple de sisteme electrice de incalzire sunt multe si putem amintii cateva din topul preferintelor: aeroterme, calorifere electrice, centrale electice pe curent sau sistemele de incalzire in pardoseala.

De ce s-a produs migrarea catre sistemele electrice de incalzire?

In general, migrarea oamenilor catre sistemele de incalzire electrice s-a produs in zonele in care accesul la sistemele de incalzire pe gaze a fost unul destul de anevoios, astfel ca s-a simtit nevoia incercarii unor alte sisteme de incalzire care sa aduca aceleasi beneficii. Pana la prima utilizare, nu s-a stiu exact nivelul de eficienta al sistemelor de incalzire electrice, astfel ca un alt impact pozitiv s-a produs tocmai din acest punct de vedere: eficienta mult mai buna a sistemelor electrice de incalzire fata de sistemele de incalzire care folosesc alti combustibili.

Conform specialistilor, alegerea unui sistem de incalzire, indiferent de natura combustibilului sau a structurii, trebuie sa se rezume la trei elemente primordiale: automatizarea sistemului, inertia si nivelul de eficienta dobandit pe toata perioada utilizarii. Datele oferite de catre operatori si producatorii de sisteme de incalzire indica faptul ca sistemele electrice de incalzire  sunt cele mai performante si puncteaza atent la toate cele trei capitole enuntate: automatizare, inertie si eficienta.

Intr-un paragraf anterior, am lasat pentru finalul enumerarii sistemele electrice de incalzire in pardoseala pentru ca acestea par a fi cele mai eficiente, studiile realizate de specialisti oferindu-ne detalii cum ca reducerea costurilor din perioada anotimpului rece ajung chiar si la un procent de 30% fata de celelalte sistemele electrice amintite anterior si chiar la procente de 50% fata de sistemele de incalzire clasice, sisteme care folosesc diversi alti combustibili.

De ce sa aleg un sistem electric in pardoseala si nu un alt sistem electric de incalzire?

In afara datelor pe care vi le-am oferit mai sus, date care se refera la nivelul de reducere al costurilor de caldura, va mai oferim doar cateva aspecte importante ale acestor sisteme de incalzire in pardoseala:

1. Confort maxim, libertate de mscare sporita – datorita instalarii sub pardoseala, puteti reduce astfel spatiul ocupat de un calorifer, o aeroterma sau orice alt element de incalzire. Totodata, spatiul economisit il puteti folosi fie pentru a va aduce un plus de libertate de miscare, fie pentru a amenaja intr-un mod mult mai placut caminul dvs.

2. Costuri de instalare reduse si mentenanta 0 – Cu toate ca este un sistem de incalzire ceva mai scump decat cele clasice, sistemele de incalzire in pardoseala vin cu avantaje din punct de vedere al costurilor de instalare, majoritatea firmelor oferindu-va instalare gratuita, dar mai ales din punct de vedere al mentenantei, costurile de intretinere fiind 0.

3. Riscuri minime de incidente – Montajul se realizeaza in pardoseala, asta este un lucru cert pentru orice cunoscator, iar acest montaj priveaza beneficiarul de diverse incidente cum ar fi incendiile sau disconfort termic. Datorita structurii sale solide si a calitatii de a oferi o temperatura constanta in orice loc al incaperii, sistemul de incalzire in pardoseala este solutia perfecta pentru cei pretentiosi sau pentru cei care au copii mici.