Rolul desfundarii canalelor

De multe ori mi s-a intamplat sa merg pe la prieteni care locuiesc in zone mai periferice ale orasului si sa constat cu stupoare ca vara este aproape imposibil sa stea cu geamul deschis. Si asta din cauza ca zona nu este salubrizata corespunzator.


Ba nu este luat gunoiul de foarte mult timp ori canalizarea nu este curatata. Si asta se intampla doar la periferie, pentru ca in centrul niciodata nu am intampinat problema asta. Acum stau si ma gandesc oare este chiar asa greu sa trimita o masina de desfundare canal care in cateva minute trage cu pompa de mare presiune toata mizeria din canal?

Dupa parerea mea, aceste servicii de desfundare canal, trebuie facute de o firma privata. Sa se adune mai multe asociatii de blocuri si sa contracteze o firma specializata, care are tot interesul sa pastreze zona igienizata.

Mai urmaream de multe ori la stiri, cum dupa o ploaie mai mare strazile deveaneau adevarate bazine iar oamenii trebuiau aproape sa inoate ca sa ajunga pe celalat mal, adica trotuar. Este aproape de neimaginat in tari dezvoltate un astfel de scenariu, dar se pare ca in Romania secolului 21 orice este posibil.

Ca o concluzie, daca exista posibilitatea contractarii unei firme private de salubritate pentru servicii de desfundare canalizare nu stati pe ganduri, pentru ca sanatatea si curatenia este mai importanta decat banii.