Romantismul in dormitor

Dormitorul ar trebui sa fie in fiecare casa locul perfect de liniste si relaxare. Culori calde, lumina discreta si un baldachin! Nu conteaza stilul pe care-l adoptati in amenajarea dormitorului, atata timp va ofera senzatia de caldura si pace sufletesca.In continuare va prezentam cateva idei ce aduc un stil romantic in acest spatiu intim.

Culori calde

Imbracati peretii in culori pale si odihnitoare de lila deschis, galben pai sau vernil pal. Vernilul este una din cele mai odihnitoare si in acelasi timp revigorante culori. Nu incarcati peretii cu tablouri de marime mare sau in culori tari, obositoare. Albul se recomanda in cazul in care folositi pentru tapiterii si draperii modele florale discrete.

Draperiile discretiei

In cazul in care ati imbracat peretii intr-o culoare uni pala, puteti inviora camera, subliniind stilul romantic, prin modele florale discrete ale draperiilor. Asigurati-va insa, indiferent de modelul ales, ca acestea pot opri lumina zilei in cazul in care vreti sa beneficiati de un somn odihnitor la pranz.Puteti opta si pentru draperii intr-o culoare calda, dar mai intense, cum ar fi de exemplu un lila viu, in cazul in care peretii sunt albi.

Baldachin sau pat metalic

Patul care ne indeamna la romantism poate avea orice forma clasica care ne place. Pentru un sentiment de rasfat acesta ar trebui sa fie mai inaltat de la sol, eventual utilizati doua saltele, si sa aibe o dimensiune considerabila in medie de 180*200. Si neaparat utilizati perne, multe perne, de forme si dimensiuni diferite, moi si pufoase, care sa te indemne la leneveala.

Alte elemente

Este foarte romantic un semineu in dormitor, chiar si intr-un apartament de bloc cu putina imaginatie si daca spatiul permite puteti folosi un semineu electric ce imita foarte bine caldura unuia real. Un fotoliu-balansoar intr-un colt camerei langa o masuta cu aspect studiat vechi poate fi un element ce sporeste caldura si romantismul spatiului. Arunca-ti pe el neglijent un pled moale si placut la atingere si sigur va capta atentia.