Feng Shui in bucatarie

Bucataria este spatiul din casa care aduce savoare si sanatate.

Bucataria este de asemenea un simbol Feng Shui al belsugului si prosperitatii. Un sfat important este sa amplasati bucataria departe de usa de la intrare sau de usa din spatele casei, pe unde energia se considera ca "zboara" cu usurinta.

Mancarea pe care o serviti va aduce energie. Pentru ca aceasta energie sa fie sanatoasa si pozitiva, mancarea trebuie preparata intr-un ambient armonios si foarte bine organizat, evident in permanenta perfect curat.

Bucataria ar trebui sa aibe diverse surse de luminat, sa fie bine aerisita si spatioasa, sa fie curata, luminoasa si ospitaliera. Mentineti mobilierul si decorul cat mai simple si nu le incarcati cu obiecte nefolositoare.

Mentine ordinea si o buna organizare in toate dulapurile si sertarele.

Florile proaspete imbunatatesc energia din bucatarie. Asezati pe masa din bucatarie o vaza cu flori proaspete sau un cos cu fructe coapte, sau puteti aseza ghivece de flori sau mirodenii la fereasta.

Alegeti culori care se imbina armonios pentru decor. Culoarea galbena este o buna alegere pentru bucatarie, fiind de asemenea buna si pentru digestie. Puteti combina aceasta culoare cu o alta culoare care va place, avand grija sa pastrati principiul de baza.

Bucataria a fost si este considerata inima casei din vremuri stravechi. Prin urmare aveti grija ca ea sa se pastreze plina de vitalitate si sanatate!