Cum se monteaza o usa de interior?

Montarea sau instalarea unei usi de interior nu este un procedeu atat de greu precum ar parea. Inlocuirea acesteia este simpla daca noua usa este de aceeasi marime. Montarea unei usi intr-un loc nou al unui perete este, de asemenea, usoara daca ne cumparam o usa cu tot cu toc (prelung), astfel incat sa nu fim nevoiti sa construim rama usii singuri.

Putem realiza acest proiect acasa intr-o ora sau doua daca avem materialele necesare si uneltele pregatite.

Instalarea unei usi cu toc

Aceste usi sunt cel mai usor de instalat; ele vin deja in rame. De obicei feroneria este si ea instalata pentru a face acest proces mai usor. Ca sa cumparam o astfel de usa, trebuie sa stim marimea deschiderii acesteia.

Pasi

Pasul 1: Se fixeaza usa in spatiul destinat ei, se verifica daca este dreapta vertical cu ajutorul unei ate cu plumb, la fel si rama, si se umplu golurile cu cedru si sindrile.

Pasul 2: Se bat in cuie glafurile de toc , folosind cuie de 16d. Se cresteaza cuiele in fata glafurilor.

Pasul 3: Se fixeaza plintele pe toc cu niste cuie de finisare de 10d. Apoi se cresteaza capatul cuielor si se finiseaza cu chit de lemn.

Pasul 4: Ultimul pas este aplicarea spumei poliuretanice pe parti, intre perete si toc si desupra usii. La final se captuseste bine usa.